Test Bank For Earth2 2nd Edition by Hendrix

Test Bank For Earth2 2nd Edition by Hendrix

$30.00

Edition: 2nd Edition

Format: Downloadable ZIP Fille

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Compare

Test Bank For Earth2 2nd Edition by Hendrix

1. The geosphere consists of three major layers: the ____________________, ____________________, and ____________________.

ANSWER:   crust, mantle, core

crust, core, mantle

mantle, crust, core

mantle, core, crust

core, crust, mantle

core, mantle, crust

 

2. The ____________________ is the zone inhabited by life.

ANSWER:   biosphere

 

3. The majority of water on Earth is found in the ____________________.

ANSWER:   oceans

 

4. The Earth formed ____________________ years ago.

ANSWER:   4.6 billion

4,600,000,000

 

5. The atmosphere is a mixture of gases, mostly ____________________ and ____________________.

ANSWER:   nitrogen, oxygen

oxygen, nitrogen

 

6. The fundamental source of energy that drives the atmosphere, hydrosphere, and biosphere is the ____________________.

ANSWER:   Sun

 

7. The ____________________ is the largest layer of Earth.

ANSWER:   mantle

 

8. Earth’s outer, cool, rigid shell that makes up tectonic plates is called the ____________________.

ANSWER:   lithosphere

 

9. The central portion of the Earth, called the ____________________, contains a solid layer surrounded by a molten layer.

ANSWER:   core

 

10. A(n) ____________________ is a sequential process or phenomenon that returns to its beginning and then repeats itself over and over.

ANSWER:   cycle
0

TOP

X