Search

In Stock

Strategic Corporate Social Responsibility Sustainable Value Creation 4th Edition – Test Bank

Edition:  4th Edition

Format: Downloadable ZIP Fille

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

$25.00

Strategic Corporate Social Responsibility Sustainable Value Creation 4th Edition – Test Bank

Chapter 4: Stakeholder Theory

Test Bank

Multiple Choice

1. ________ in an organization are the individuals and groups who depend on the firm in order to achieve their personal goals and on whom the firm depends for its existence.

a. Stakeholders

b. Shareholders

c. Directors

d. Consumers

Ans: A

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Who Is a Stakeholder?
Difficulty Level: Easy

2. Who is usually credited with contemporary stakeholder theory?

a. Frank Pierce

b. Eric Rehnman

c. Ed Freeman

d. Frank Abrams

Ans: C

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Who Is a Stakeholder?
Difficulty Level: Medium

3. Why do young children not meet the textbook author’s definition of stakeholder?

a. They are not of legal age.

b. They do not have capacity to affect the firm’s operations.

c. They are not interested in stakeholder issues.

d. They are not consumers.

Ans: B

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Who Is a Stakeholder?—A New Stakeholder Definition
Difficulty Level: Easy

4. ________ stakeholders are internal to the firm.

a. Organizational

b. Economic

c. Societal

d. Personal

Ans: A

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Who Is a Stakeholder?—A New Stakeholder Definition
Difficulty Level: Easy

5. ________ stakeholders include consumers, shareholders, and competitors.

a. Organizational

b. Economic

c. Societal

d. Personal

Ans: B

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Who Is a Stakeholder?—A New Stakeholder Definition
Difficulty Level: Easy

6. When prioritizing stakeholders, firms may consider which of the following factors?

a. Employee happiness

b. Community desires

c. Supplier demands

d. All of the above

Ans: D

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Which Stakeholders Should Be Prioritized?
Difficulty Level: Medium

7. Which of the following is NOT one of the five stages of learning organizations go through when developing a sense of corporate responsibility?

a. Defensive

b. Compliance

c. Managerial

d. Offensive

Ans: D

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Which Stakeholders Should Be Prioritized?—Evolving Issues
Difficulty Level: Medium

8. ________ in an organization is (by definition) any group or individual who can affect or is affected by the achievement of the organization’s objectives:

a. An employee

b. A customer

c. A supplier

d. A stakeholder

Ans: D

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Who Is a Stakeholder?
Difficulty Level: Easy

9. ________ stakeholders are external to the firm.

a. Organizational

b. Economic

c. Societal

d. Personal

Ans: A

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Who Is a Stakeholder?—A New Stakeholder Definition
Difficulty Level: Easy

10. According to the textbook, the businesses most likely to succeed in today’s rapidly evolving global environment will be those best able to

a. meet shareholders’ quarterly growth expectations.

b. build the best senior management team.

c. balance the conflicting interests of multiple stakeholders.

d. state and meet specific CSR objectives.

Ans: C

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Which Stakeholders Should Be Prioritized?
Difficulty Level: Medium

11. Integrating a stakeholder perspective into a strategic framework allows firms to respond to stakeholder demands in ways that maximize both ________ and ________ value.

a. economic; social

b. stakeholder; social

c. economic; shareholder

d. environmental; stakeholder

Ans: A

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Which Stakeholders Should Be Prioritized?
Difficulty Level: Medium

12. ________ identified the five stages of learning that organizations go through when developing a sense of corporate responsibility.

a. Ed Freeman

b. Milton Friedman

c. John Mackey

d. Simon Zadek

Ans: D

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Which Stakeholders Should Be Prioritized?—Evolving Issues
Difficulty Level: Easy

13. According to Simon Zadek’s corporate responsibility theory, a company faces the greatest danger when it is in ________ mode while facing a(n) ________ issue.

a. defensive; institutionalized

b. compliance; latent

c. defensive; consolidating

d. compliance; emerging

Ans: A

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Which Stakeholders Should Be Prioritized?—Evolving Issues
Difficulty Level: Medium

14. As CEO of a manufacturing firm, you introduce a standardized process to measure the carbon footprints of your entire product line and report the information on the labels of your products. In Zadek’s corporate responsibility model, you are in ________ mode while facing a(n) ________________ issue.

a. defensive; latent

b. civil; institutionalized

c. managerial; latent

d. defensive; emerging

Ans: B

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Which Stakeholders Should Be Prioritized?—Evolving Issues

Back to Top
X
Product has been added to your cart