Search

In Stock

Sociology The Essentials 8th Edition By Andersen – Test Bank

Edition:  8th Edition

Format: Downloadable ZIP Fille

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

$25.00

Sociology The Essentials 8th Edition By Andersen – Test Bank

1. A researcher who lives among the homeless in an effort to understand their norms is an example of:

a. participant observation

b. content analysis

c. unobtrusive observation

d. survey research

ANSWER: a

REFERENCES: 54

LEARNING OBJECTIVES: SESE.ANDE. 5 – 4-4

TOPICS: Factual

OTHER: PICKUP

2. The research technique in which the sociologist is the researcher, but is also involved in the activities being studied is called

a. subjective analysis.

b. participant observation.

c. actor-action research.

d. ethnography.

ANSWER: b

REFERENCES: 54

LEARNING OBJECTIVES: SESE.ANDE. 5 – 4-4

TOPICS: Factual

OTHER: PICKUP

3. How scientific is sociology?

a. Sociology is always completely scientific.

b. Sociology aspires to be both scientific and humanistic.

c. All sociological research strictly adheres to the scientific method.

d. Sociology is not one of the empirical sciences.

ANSWER: b

REFERENCES: 52

LEARNING OBJECTIVES: SESE.ANDE.13.1 – 1

TOPICS: Factual

OTHER: PICKUP

4. Sir Francis Bacon originally defined , which involves several steps of the research process.

a. deductive reasoning b. inductive reasoning c. qualitative research d. scientific method

ANSWER: d

REFERENCES: 54

LEARNING OBJECTIVES: SESE.ANDE.13.1 – 1

TOPICS: Factual

OTHER: NEW

5. Which of the following is not a step in the scientific research process?

a. hypothesis testing

b. finding funding for the research

c. observation

d. data analysis

ANSWER: b

REFERENCES: 54

LEARNING OBJECTIVES: SESE.ANDE.13.1 – 1

TOPICS: Factual

OTHER: PICKUP

6. In what way does sociological knowledge differ from philosophy and personal belief?

a. In sociological study the theory must be testable.

b. Sociology is the one to explore social problems.

c. Sociological is never humanistic and the others are.

d. Philosophy and personal beliefs are based on values.

ANSWER: a

REFERENCES: 54

LEARNING OBJECTIVES: SESE.ANDE.13.1 – 1

TOPICS: Conceptual

OTHER: MODIFIED

7. Sociological study that starts with a specific research question focused on some generally-held principle is called

  .

a. inductive reasoning b. deductive reasoning c. conceptual reasoning d. applied reasoning

ANSWER: b

REFERENCES: 54

LEARNING OBJECTIVES: SESE.ANDE.13.1 – 1

TOPICS: Factual

OTHER: PICKUP

8. A sociological study explores whether there is any truth to the stereotype that women are bad drivers. This study is based on which type of reasoning?

a. inductive reasoning

b. applied reasoning

c. deductive reasoning

d. conceptual reasoning

ANSWER: c

REFERENCES: 54-55

LEARNING OBJECTIVES: SESE.ANDE.13.1 – 1

TOPICS: Factual

OTHER: PICKUP

9. Reasoning that begins with specific observations about which one draws conclusions is called .

a. inductive reasoning b. deductive reasoning c. conceptual reasoning d. applied reasoning

ANSWER: a

REFERENCES: 53

LEARNING OBJECTIVES: SESE.ANDE.13.1 – 1

TOPICS: Conceptual

OTHER: PICKUP

10. When Bobby reviews existing research to develop a research question he is involved in      ________ . a. a literature review

b. data collection

c. data analysis

d. research design

ANSWER: a

REFERENCES: 54

LEARNING OBJECTIVES: SESE.ANDE. 5 – 4-4

OTHER: NEW

11. Qualitative research is based on .

a. survey data

b. statistics

c. replicated results

d. interpretive observations

ANSWER: d

REFERENCES: 56

LEARNING OBJECTIVES: SESE.ANDE.. – 1.4-4

TOPICS: Factual

OTHER: NEW

Back to Top
X
Product has been added to your cart