Search

In Stock

ORGB4 4th Edition by Debra L. Nelson – Test Bank

Edition: 4th Edition

Format: Downloadable ZIP Fille

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

$25.00

ORGB4 4th Edition by Debra L. Nelson – Test Bank

1. Attitudes are an important factor in organizational behavior because:

a. they are not measurable.

b. they are responsible only for the negative behavior of employees at work. c. they are closely linked to behavior.

d. they can be measured only by observation.

ANSWER: c

DIFFICULTY:  Easy

LEARNING OBJECTIVES: ORGB.NELS.15.04.01

NATIONAL STANDARDS:  United States – BUSPROG: Analytic

STATE STANDARDS:  United States – Ohio – DISC: Leadership Principles

KEYWORDS:  Bloom’s: Knowledge

2. An individual’s psychological tendency expressed by evaluating an entity with some degree of favor or disfavor reflects:

a. an attitude. b. one’s mood. c. values.

d. ethics.

ANSWER:  a

DIFFICULTY:  Easy

LEARNING OBJECTIVES: ORGB.NELS.15.04.01

NATIONAL STANDARDS:  United States – BUSPROG: Analytic

STATE STANDARDS:  United States – Ohio – DISC: Leadership Principles

KEYWORDS:  Bloom’s: Knowledge

3. Which of the following sentences is NOT an indication of affect?

a. He believes that young employees are error-prone. b. She dislikes eating lunch in the company cafeteria. c. He prefers group discussion.

d. She likes the new phone system.

ANSWER:  a

DIFFICULTY:  Moderate

LEARNING OBJECTIVES: ORGB.NELS.15.04.01

NATIONAL STANDARDS:  United States – BUSPROG: Analytic

STATE STANDARDS:  United States – Ohio – DISC: Leadership Principles

KEYWORDS:  Bloom’s: Application

4. Asking an employee whether he or she would use a new computer software package is an attempt to determine:

a. affect.

b. cognition.

c. the emotional component of attitude. d. behavioral intention.

ANSWER: d

DIFFICULTY:  Moderate

LEARNING OBJECTIVES: ORGB.NELS.15.04.01

NATIONAL STANDARDS:  United States – BUSPROG: Reflective Thinking STATE STANDARDS:  United States – Ohio – DISC: Leadership Principles KEYWORDS:  Bloom’s: Application

5. When one’s attitudes and required job behavior conflict, may occur. a. affect

b. attitude consonance c. social learning

d. cognitive dissonance

ANSWER: d

DIFFICULTY:  Easy

LEARNING OBJECTIVES: ORGB.NELS.15.04.01

NATIONAL STANDARDS:  United States – BUSPROG: Analytic

STATE STANDARDS:  United States Ohio – DISC: Individual Dynamics

KEYWORDS:  Bloom’s: Knowledge

6. Attitudes are learned and two major influences include:

a. repeated behavior and emotions.

b. direct experience and social learning.

c. cognitive dissonance and negative affectivity. d. moods and emotional intelligence.

ANSWER: b

DIFFICULTY:  Easy

LEARNING OBJECTIVES: ORGB.NELS.15.04.02

NATIONAL STANDARDS:  United States – BUSPROG: Analytic

STATE STANDARDS:  United States – Ohio – DISC: Leadership Principles

KEYWORDS:  Bloom’s: Knowledge

7. A major reason why attitudes derived from direct experience are so powerful is because:

a. such attitudes are not resistant to change.

b. they are easily accessed and are active in our cognitive processes.

c. they are accessible through the left part of the brain which is more intuitive. d. of the behavioral intention component of an attitude.

ANSWER: b

DIFFICULTY:  Easy

LEARNING OBJECTIVES: ORGB.NELS.15.04.02

NATIONAL STANDARDS:  United States – BUSPROG: Analytic

STATE STANDARDS:  United States – Ohio – DISC: Leadership Principles

KEYWORDS:  Bloom’s: Knowledge

8. The attitude-behavior connection is much closer when:

a. attitudes are general.

b. attitude measurement is done very close to the behavior of interest. c. one’s personality exhibits high self-monitoring.

d. the social context doesn’t reinforce the relationship between attitudes and behavior.

ANSWER: b

DIFFICULTY:  Moderate

LEARNING OBJECTIVES: ORGB.NELS.15.04.02

NATIONAL STANDARDS:  United States – BUSPROG: Analytic

STATE STANDARDS:  United States – Ohio – DISC: Leadership Principles

KEYWORDS:  Bloom’s: Comprehension

Back to Top
X
Product has been added to your cart