Search

In Stock

Mathematical Ideas 13th Edition By Miller – Test Bank

Edition: 13th Edition

Format: Downloadable ZIP Fille

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

$22.00

Mathematical Ideas 13th Edition By Miller – Test Bank

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.

Determine whether the statement is true or false.

  1. 1)  If n is a natural number and 10|n, then 20|n.
    A) True B) False

    Answer: B

  2. 2)  If a natural number is divisible by 3, then it must also be divisible by 15. A) True B) False

    Answer: B

  3. 3)  If a natural number is divisible by 7 and 2, then it must also be divisible by 14. A) True B) False

    Answer: A

  4. 4)  A prime number may have one or two different natural number factors but may not have more than two different natural number factors.

A) True Answer: B

  1. 5)  Every composite number is divisible by 2. A) True

    Answer: B

  2. 6)  All prime numbers are odd. A) True

    Answer: B

B) False

B) False

B) False

7) Any composite number in the range 2 to n must be a multiple of some prime number less than or equal to n. A) True B) False

Answer: A

  1. 8)  There are 35 prime numbers smaller than 150.
    A) True B) False

    Answer: A

  2. 9)  If a number is divisible by both 3 and 9 then it is divisible by 27.

A) True Answer: B

Find all-natural number factors of the number.

B) False

B) 1, 2, 3, 7, 6, 14, 21, 42 D) 1, 7, 42

C) 5, 25, 125

  1. 10)  42

    Answer: B

  2. 11)  125
    A) 1, 5, 25, 125

    Answer: A

A) 1, 2, 3, 7, 6, 14, 28, 42 C) 7, 6, 14, 42

B) 5, 62, 125

D) 1, 5, 25

1

  1. 12)  110
    A) 2, 5, 10, 11, 55, 110

    C) 1, 2, 5, 10, 11, 22, 110 Answer: B

  2. 13)  676
    A) 1, 2, 4, 13, 26, 39, 52, 169, 338, 676 C) 1, 2, 3, 4, 13, 26, 169, 338, 676

    Answer: B

  3. 14)  13

    A) 1, 2, 3, 4, 6, 13 B) 1, 2, 6, 13 Answer: D

B) 1, 2, 5, 10, 11, 22, 55, 110 D) 1, 2, 4, 5, 10, 11, 22, 55, 110

B) 1, 2, 4, 13, 26, 52, 169, 338, 676 D) 1, 2, 13, 169, 676

Use divisibility tests to decide whether the first number is divisible by the second.

  1. 15)  281,032; 4 A) Yes

    Answer: A

  2. 16)  772,047; 4 A) Yes

    Answer: B

  3. 17)  793,542; 3 A) Yes

    Answer: A

  4. 18)  788,913; 9 A) Yes

    Answer: A

  5. 19)  516,379; 9 A) Yes

    Answer: B

B) No

B) No

B) No

B) No

B) No

Back to Top
X
Product has been added to your cart