Test bank for Leadership Roles and Management Functions in Nursing 10th Edition

Test bank for Leadership Roles and Management Functions in Nursing 10th Edition

$29.00

Edition: 10th Edition

Format: Downloadable ZIP Fille

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Compare

Test bank for Leadership Roles and Management Functions in Nursing 10th Edition Marquis Huston

Leadership Roles and Management
Functions in Nursing 10th Edition
Marquis Huston TEST BANK

Chapter 1 Making, Problem Solving, Critical Thinking, and Clinical Reasoning: Requisites for successful
leadership and management

1. Whatstatement is true regarding decision making?
A) It is an analysis of a situation
B) It is closely related to evaluation
C) It involves choosing between courses of action
D) It is dependent upon finding the cause of a problem Ans: C Feedback:
Decision making is a complex cognitive process often defined as choosing a particular course of action.
Problem solving is part of decision making and is a systematic process that focuses on analyzing a
difficultsituation. Critical thinking,sometimes referred to as reflective thinking, is related to evaluation
and has a broader scope than decision making and problem solving.
2. What
1. A) Its need for implementation time
2. B) Its lack of a step requiring evaluation of results
3. C) Its failure to gathersufficient data
4. D) Itsfailure to evaluate alternatives
Ans: A Feedback:
The traditional problem-solving model is less effective when time constraints are a consideration.
Decision making can occur without the full analysis required in problem solving. Because problem
solving attempts to identify the root problem in situations, much time and energy are spent on
identifying the real problem.
3. Which of the following statements is true regarding decision making?

1. A) Scientific methods provide identical decisions by different individuals for the same problems
2. B) Decisions are greatly influenced by each persons value system
3. C) Personal beliefs can be adjusted for when the scientific approach to problem solving is used
4. D) Past experience has little to do with the quality of the decision
Ans: B Feedback:
Values, life experience, individual preference, and individual ways of thinking will influence a persons
decision making. No matter how objective the criteria will be, value judgments will always play a part in
a persons decision making, either consciously or subconsciously.
is a weakness of the traditional problem-solving model? Page 1
4. What influences the quality of a decision most often? A) The decision makers immediate
superior
B) The type of decision that needs to be made
C) Questions asked and alternatives generated
D) The time of day the decision is made Ans:
C Feedback:
The greater the number of alternatives that can be generated by the decision maker, the better the final
decision will be. The alternatives generated and the final choices are limited by each persons value
system.
5. What
1. A) Good decision makers are usually right-brain, intuitive thinkers
2. B) Effective decision makers are sensitive to the situation and to others
3. C) Good decisions are usually made by left-brain, logical thinkers
4. D) Good decision making requires analytical rather than creative processes

Ans: B Feedback:
Good decision makers seem to have antennae that make them particularly sensitive to other
people and situations. Left-brain thinkers are typically better at processing language, logic, numbers, and
sequential ordering, whereas right-brain thinkers excel at nonverbal ideation and holistic synthesizing.
does knowledge about good decision making lead one to believe?
6. What
1. A) The planning process of management
2. B) The evaluation phase of the executive role
3. C) One step in the problem-solving process
4. D) Required to justify the need for scarce items
Ans: C Feedback:
Decision making is a complex, cognitive process often defined as choosing a particular course of action.
Decision making, one step in the problem-solving process, is an important task that relies heavily on
critical thinking and clinical reasoning skills.
is the best definition of decision making? Page 2
7. If decision making is triggered by a problem with what does it end?
1. A) An alternative problem
2. B) A chosen course of action
3. C) An action that guarantees success
4. D) A restatement of the solution
Ans: B Feedback:

A decision is made when a course of action has been chosen. Problem solving is part of decision making
and is a systematic process that focuses on analyzing a difficult situation. Problem solving always
includes a decision-making step.
8. Why do our values often cause personal conflict in decision making?
1. A) Some values are not realistic or healthy
2. B) Not all values are of equal worth
3. C) Our values remain unchanged over time
4. D) Our values often collide with one another
Ans: D Feedback:
Values, life experience, individual preference, and individual ways of thinking will influence a persons
decision making. No matter how objective the criteria will be, value judgments will always play a part in
a persons decision making, either consciously or subconsciously.
9. Which statement is true concerning critical thinking?
1. A) It is a simple approach to decision making
2. B) It is narrower in scope than decision making
3. C) It requiresreasoning and creative analysis
4. D) It is a synonym for the problem-solving process
Ans: C Feedback:
Critical thinking has a broader scope than decision making and problem solving. It is sometimes referred
to as reflective thinking. Critical thinking also involves reflecting upon the meaning of statements,
examining the offered evidence and reasoning, and forming judgments about facts.
Page 3

10. How do administrative man managers make the majority of their decisions?
1. A) After gathering all the facts
2. B) In a manner good enough to solve the problem
3. C) In a rational, logical manner
4. D) After generating all the alternatives possible
Ans: B Feedback:
Many managers make decisions that are just igood enoughi because of lack of time, energy, or creativity
to generate a number of alternatives. This is also called isatisficing.i Most
people make decisions too quickly and fail to systematically examine a problem or its alternatives for
solution.

0

TOP

X