Test Bank For Human Body in Health and Illness 6th Edition Herlihy

Test Bank For Human Body in Health and Illness 6th Edition Herlihy

$30.00

Edition: 6th Edition

Format: Downloadable ZIP Fille

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Compare

Test Bank For Human Body in Health and Illness 6th Edition Herlihy

Chapter 01: Introduction to the Human Body
Herlihy: The Human Body in Health and Illness, 6th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. What is the branch of science that studies how the body functions?
a. Anatomy
b. Histology
c. Pathology
d. Physiology
ANS: D
2. Which word comes from the Greek word meaning “to dissect”?
a. Anatomy
b. Histology
c. Pathology
d. Physiology
ANS: A
3. Which of the following is a higher order of organization?
a. Molecule
b. Cell
c. Organ
d. Tissue
ANS: C
4. The head is located to the chest.
a. anterior
b. inferior
c. deep
d. superior
ANS: D
5. The foot is located to the leg.
a. proximal
b. superior
c. superficial
d. distal
ANS: D
6. The leg is to the thigh.
a. distal
b. proximal
c. superior
d. deep
ANS: A
7. The thigh is to the foot.
a. distal
b. proximal
c. inferior
d. deep
ANS: B
8. The thoracic cavity is to the abdominopelvic cavity.
a. deep
b. distal
c. anterior
d. superior
ANS: D
9. The kneecap is located distal to the
a. leg.
b. thigh.
c. foot.
d. toes.
ANS: B
10. Which organ is located in both the ventral and thoracic cavities?
a. Stomach
b. Liver
c. Lung
d. Spinal cord
ANS: C
11. Which organ is located in the ventral cavity but not in the thoracic cavity?
a. Lung
b. Heart
c. Liver
d. Brain
ANS: C
12. Which organ is located in the dorsal cavity?
a. Liver
b. Brain
c. Heart
d. Urinary bladder
ANS: B
13. Which of the following is descriptive of the location of the reproductive organs?
a. Dorsal cavity and vertebral cavity
b. Mediastinum and the thoracic cavity
c. Ventral cavity and pelvic cavity

0

TOP

X